Поръчка и доставка

Поръчки

Магазинът приема поръчки за доставка на гуми през Интернет страницата Promogumi.bg 24 часа в денонощието, 7 дена в седмицата. За правилното поръчване е необходимо клиентът да има собствен адрес на електронна поща и телефонен номер за връзка. Това е най-простият, най-бързият и най-точният начин за поръчване на гуми през Магазина Promogumi.bg

Поръчката през Интернет страницата на Магазина Promogumi.bg се състои от следните основни етапи:

  • избор на гума от представените в онлайн Магазина;
  • добавяне на избраните гуми в кошницата и определяне на техния брой;
  • попълване на формуляр с данни за поръчката с опция за едновременна регистрация;
  • избор на метод на плащане;
  • съгласие с „Общите условия“ за пазаруване в Promogumi.bg и
  • натискане на бутона „Завърши поръчката“.

Автоматично системата на Магазина Promogumi.bg изпраща отговор за приетата поръчка на имейла на клиента с копие от направената поръчка. Това е потвърждение, че на направената от клиента заявка за доставка е даден номер.

Сроковете за доставка варират от 1 до 3 работни дни и са посочени с информационна цел. По-голямата част от доставките си извършваме на следващия работен ден.

Срокът за доставка зависи и от начина на плащане. При плащане по банка срокът се удължава от 24 до 48 часа, поради това, че ние трябва да изчакаме сумата да се появи на банковата ни сметка.

Ако срокът не бъде спазен, това не представлява основание за предявяване на претенции за обезщетение под формата на лихви. За повече информация, моля, свържете се с с нас чрез контактната ни форма или на телефона, посочен на Интернет страницата.

В случаите, когато Клиентът поръча нетипична гума, която трябва да се внесе индивидуално, срокът за доставка може да достигне до 15 работни дена. Тогава Магазина може да поиска капаро в размер на 30% от стойността на стоката или предплащане на цялата сума срещу издадена проформа фактура.

По време на зимния сезон (при повишен интерес към закупуването на гуми в периода от октомври до края на годината) и летния сезон, сроковете за доставка до клиента могат да бъдат удължени.

Доставка

Доставката на гуми на територията на цяла България е в размер от 3.30 лева с вкл. ДДС при гуми за леки автомобили и 5 лева с вкл. ДДС при гуми за Бус и 4х4 автомобили, като цената е за 1 брой гума, и се извършва с помощта на куриерската фирма Спиди АД.

Времето за доставка се състои от:

  • Времето за подготовка на поръчката (окомплектоване на стоката, начин на плащане, издаване на документ за продажба, опаковане на пратката);
  • Времето за доставка, което зависи от избрания начин на доставка.

Декларираното от куриера време на доставка на стоката на територията на България е 1 работен ден. В извънредни случаи на доставка до по-отдалечени адреси и малки населени места, както и когато между потвърждението и доставката има празничен ден, времето за доставка може да се удължи до 2 дни. Когато гумите се доставят от партньорски складове (напр. от Холандия), срока за доставка е 5-6 работни дни.

При плащания с превод по банкова сметка на Магазина (предплащане), периодът в който ще получите гумите, се удължава с времето за реализиране на превода. Срокът за изпълнение на поръчката се увеличава с 24 до 48 ч.

Куриерската фирма доставя пратки в часовете от 9,30 до 18,00 ч. в делнични дни, а в събота от 9,30 до 14,00 часа. Магазинът не може да определи, нито да се ангажира с точен час на доставка на пратката. Ето защо, с цел установяване на приблизителен час на доставка, куриерската фирма изпраща съобщение в деня на доставката. Подаване на работното място (името на фирмата) като адрес за доставка на пратката гарантира на клиента доставка в периода 9,30-17,30 ч. При отсъствие на клиента от адреса за доставка, куриерът се свързва с него и уговаря второ посещение или друг начин за предаване на пратката.

Когато куриерът Ви донесе гумите, моля проверете дали доставената стока съответства на подадената от Вас заявка за доставка. Проверяването на пратката при получаване е задължително условие при разглеждане на евентуални претенции от страна на клиента по отношение нарушаване на целостта или количеството на пратката по време на транспорт.

При получаване на стоката от куриера и нейното плащане в брой Вие получавате и фактура, която е доказателство за сключване на договор с Магазина. Съгласно ДИРЕКТИВА 2006/112/ЕО НА СЪВЕТА от 28 ноември 2006 година относно общата система на данъка върху добавената стойност, ДДС фактурата не се нуждае от подпис или печат.

Магазинът не носи отговорност за закъснения в доставката, причинени от неизпълнение на куриерските фирми по договора за транспортната услуга, както и поради грешно или неточно подаване на адреса за доставка от страна на клиента.